Hovenier in Groningen

Een mooie tuin of grote boom verdient de nodige aandacht om er goed uit te blijven zijn. Dit kost echter ook een hoop tijd en werk, wat al helemaal lastig is als u er niet veel verstand van heeft. Met onze hovenier Groningen van Groentechniek Klomp hoeft u zich geen zorgen meer te maken over al uw tuinwerkzaamheden. Zo heeft u zonder moeite een prachtig onderhouden tuin waar de hele buurt jaloers op zal zijn.

Professioneel boomonderhoud in Groningen

Voor een grondige onderhoudsbeurt van uw tuin of de correcte verzorging van uw bomen, hebt u een hovenier nodig die u kunt vertrouwen. Onze hoveniers zijn in het bezit van een ETW-certificaat dat elke drie jaar vernieuwd dient te worden naar Europese maatstaven. Zij verzorgen uw bomen op een veilige manier voor u, uw omgeving en de boom. Ons hoveniersbedrijf voor Groningen kan u helpen met onder andere:

  • Boomverzorging
  • Het verwijderen van bomen
  • Tuinaanleg en -onderhoud

Bent u benieuwd wat uw hovenier Groningen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, onze experts staan voor u klaar met advies en hulp.

Uw hovenier Groningen verzorgt uw gehele tuin.

Goede en veilige boomverzorging door uw hovenier in Groningen

Boomverzorging is een complexe en ingewikkelde klus. Bomen kunnen erg groot en sterk groeien, waardoor het snoeien of verplaatsen een flinke taak is. Om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt, al helemaal wanneer uw boom in een woonwijk staat, kunt u het best onze hovenier Groningen inhuren. Onze boomverzorgers voorzien u van het nodige advies en klaren elke klus die u heeft staan.

Al uw bomen laten snoeien

Heeft u een grote, sterke boom die u absoluut niet weg wilt hebben, maar die ondertussen wel een gevaar vormt voor de omgeving of alle zon uit de tuin ontneemt? Uw hovenier in Groningen snoeit uw boom, ongeacht hoe groot deze is. Hoe groter de boom echter, hoe groter de klus, maar onze hoveniers deinzen hier niet voor terug. Bij het snoeien van bomen, moet u uitkijken voor neervallende takken die door de zwaartekracht flinke schade kunnen opleveren. Het snoeien van een boom is dus echt een taak voor onze professionele hovenier Groningen. Zo hoeft u zelf geen gevaarlijke capriolen uit te voeren en blijft uw tuin verder in tact.

Boomziektes herkennen en bestrijden

Het kan natuurlijk ook zijn dat uw boom betere tijden heeft gekend. Verschillende boomziektes zien we tegenwoordig steeds vaker terug in het nieuws, zoals de Eikenprocessierups, omdat deze negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen. Bijna elke boomsoort heeft echter wel een ziekte waar ze onder kunnen lijden, wat voor uw gezondheid gevaarlijk kan zijn, maar ook de boom van binnen uit kan afbreken. Hierdoor verzwakt de boom en kan het zijn dat deze het gewicht van de takken niet meer aankan of bij flinke wind omknakt. Dit kan flinke schade opleveren bij u of, als u een grote boom heeft, ook nog bij uw buren. Uw hovenier in Groningen helpt met het controleren, detecteren en bestrijden van boomziektes. Zo houdt u uw boom gezond en beschermt u uw eigen veiligheid.

Uw boom versterken door te knotten

Heeft u een prachtige wilg of een boom die hoger groeit dan is toegestaan? Dan kunt u uw bomen ook laten knotten of toppen door onze hovenier Groningen. Bomen knotten is een manier om uw wilgen en andere knotbomen gezond te houden. Zij kunnen gebukt gaan onder grote, zware takken, waardoor ze ook minder energie kunnen bieden aan het versterken van hun bast. Bij het knotten worden de takken tot aan de stam verwijderd, waardoor de boom de energie goed kan verdelen en weer prachtige nieuwe takken kan groeien. Een boom toppen voorkomt dat deze te groot groeit, maar helpt ook met het vormen van de kroon. Het is een vorm van snoeien, waarbij enkel de kroon wordt aangepakt. Houdt uw grote bomen in bedwang met uw nieuwe hovenier Groningen.

Uw hovenier in Groningen plant ook nieuwe bomen stevig aan.

Nieuwe bomen of uw boom op een nieuwe plek

Een ander onderdeel van boomverzorging, is het plaatsen of verplaatsen van uw boom. Onze hoveniers plaatsen met passie uw nieuwe boom voor u in de tuin, waarbij deze verankerd kan worden om zo extra sterk en verstevigd te groeien. Heeft u echter al een mooie boom, maar staat deze in de weg en wilt u die ergens anders in de tuin hebben? Dan kunnen de boomverzorgers van ons hoveniersbedrijf voor Groningen uw boom ook voor u verplaatsen. Dan hoeft u geen afscheid te nemen van uw boom, maar kunt u wel verder met de inrichting van uw tuin. Een win-win-situatie dus.

Toch liever helemaal geen boom meer?

Bent u in het bezit van een boom, maar moet u hiervan af? Omdat het niet past in uw nieuwe tuinplannen of omdat het een gevaar vormt voor de omgeving? Ook dan helpt uw hovenier Groningen met het verwijderen van uw boom. Zo voorkomt u schade en wordt uw boom veilig verwijderd. Heeft uw boom al schade veroorzaakt door om te vallen tijdens een storm? Ook dan halen onze hoveniers de boom graag van uw dak of auto om ervoor te zorgen dat deze geen schade meer kan opleveren. Het verwijderen van een boom kan op verschillende manieren, waardoor onze hovenier Groningen eerst zal moeten inventariseren wat de beste mogelijkheid is voor uw situatie. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de boomstronk of - wortels te laten zitten of te laten verwijderen. Heeft u advies nodig over uw boom en wat de passende handelingen zijn om deze veilig te verwijderen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Tuinaanleg en -onderhoud

Een belangrijk onderdeel van Groentechniek Klomp is tuinonderhoud in Groningen. Naast het onderhouden van uw tuin om ervoor te zorgen dat deze er weer netjes bij staat, staat uw hovenier Groningen ook voor u klaar voor de volledige tuinaanleg van uw dromen. Geniet van uw prachtige nieuwe tuin of bespaar tijd en energie door onze hoveniers het onderhoud van uw tuin op hen te laten nemen. Dankzij hun expertise weten zij precies wat er moet gebeuren om uw tuin weer te laten schijnen.

Van ontwerp tot uitvoering

Met vele jaren ervaring rondom tuinonderhoud in Groningen, weten onze hoveniers precies wat er nodig is om een prachtige tuin aan te leggen. De verschillende passies van onze hoveniers dragen eraan bij dat uw tuin netjes en professioneel wordt aangelegd. Ons hoveniersbedrijf voor Groningen staat voor u klaar van ontwerp tot uitvoering, waarbij zowel de volledige tuinaanleg in Groningen voor u geregeld kan worden als vervolgens het onderhoud van uw nieuwe tuin. Hierbij wordt rekening gehouden met drainage en elektriciteit die mogelijk nodig is voor de nieuwe features in uw tuin. Onze hoveniers kunnen het allemaal.

Volledig tuinonderhoud in Groningen

Bij tuinonderhoud komen verschillende aspecten naar voren die hiervoor van belang zijn. Onze hovenier Groningen kan u met al deze aspecten helpen en ervoor zorgen dat uw tuin er snel weer netjes bijstaat. Hiervoor kunt u gebruik maken van een contract, waarbij onze hoveniers eens in de zoveel tijd bij u langskomen, of u kunt uw hovenier Groningen op oproepbasis laten langskomen. U heeft altijd zelf in de hand wanneer onze hoveniers bij u langskomen voor onder andere:

  • Maaiwerk: Elk gazon verdient een goede maaibeurt. Dit moet echter wel gebeuren onder bepaalde omstandigheden. Uw hovenier Groningen weet precies wanneer uw gazon het beste gemaaid kan worden.
  • Snoeiwerk: Uw bomen en heggen kunt u laten snoeien door onze hoveniers. Dan ziet het er weer strak en netjes uit, maar blijft u niet zitten met allemaal losse takken.
  • Onkruid: Onkruid komt terug in elke tuin, omdat de natuur vaak toch gewoon doet wat het wilt. Bij ons hoveniersbedrijf in Groningen wordt alleen gebruik gemaakt van biologische onkruidverwijdering.
Groentechniek Klomp is uw hoveniersbedrijf in Groningen.

Ook biologische onkruidverwijdering bij tuinonderhoud in groningen

Onkruid is natuurlijk erg vervelend, maar het hoort er eenmaal bij wanneer u de natuur probeert in te houden onder uw terras of tussen uw bloemperken. Bij Groentechniek Klomp wordt door uw hovenier Groningen enkel gebruikgemaakt van biologische onkruidverwijdering. Hiervoor wordt kokend water over het onkruid gegoten, om de wortels van het onkruid te verbranden en zo de groei te stoppen. Dit is een precies werkje dat voorkomt dat de andere planten in uw tuin beschadigd worden. Uw tuinonderhoud in Groningen is dus niet alleen moeiteloos voor u, maar zorgt er ook voor dat met alles in uw tuin rekening wordt gehouden.

Park- en bosonderhoud

Heeft u geen tuinonderhoud in Groningen nodig, maar een hoveniersbedrijf dat uw grotere perceel onderhoudt? Ons hoveniersbedrijf voor Groningen heeft ook ervaring met het onderhouden van parken en bossen. Om uw groenvoorzieningen voor u te laten werken en zo gezond mogelijk te houden, kunt u altijd bij uw hovenier Groningen terecht. Uw bomen worden regelmatig gecontroleerd op hun gezondheid en als het nodig is dan worden de bladeren geharkt en de bomen gesnoeid.

Uw hoveniersbedrijf voor Groningen

Groentechniek Klomp is uw hoveniersbedrijf voor Groningen en omstreken. Naast een hovenier in Groningen, vindt u bij ons ook een hovenier voor Drenthe, zoals in Assen en Meppel, en de rest van Nederland. Onze hoveniers zijn beschikbaar voor hovenierswerk in heel Nederland en onderhouden hier ook met passie uw parken en bossen. Dankzij onze jarenlange ervaring en de nodige certificaten, bent u in veilige handen bij onze professionele hoveniers. Wilt u uw tuin of groenvoorzieningen laten onderhouden door Groentechniek Klomp? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.