Boomverzorging in Dronten

Het verzorgen van bomen is een vak apart en vereist kennis en ervaring. Niet elke boom floreert onder dezelfde omstandigheden en als er gesnoeid of gekapt moet worden, is het verstandig om dit te laten doen door een hoveniersbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in boomverzorging in Dronten. Op die manier weet je zeker dat de boom zo gezond mogelijk blijft en dat hij geen gevaar zal vormen voor de omgeving. Groentechniek Klomp is gespecialiseerd in het verzorgen van bomen en weet precies wat erbij komt kijken.

Op deze pagina:
Boomverzorging in Dronten laat je doen door Groentechniek Klomp.

Groentechniek Klomp geeft bomen een goede start

Elke boom begint klein. Het planten van jonge bomen is dan ook een mooi startpunt voor elke boom, mits dit planten gebeurt op een manier waar de boom het meeste aan heeft. Immers, de ideale omgeving verschilt per boom. Bomen planten is dan ook een vak apart en kan wel een kennersoog gebruiken. Groentechniek Klomp beschikt over dat kennersoog en maakt van bomen planten een vast onderdeel van de boomverzorging in Dronten. Wij zorgen ervoor dat de jonge bomen niet te diep, niet te ondiep en niet te dicht op elkaar komen te staan, zodat ze straks kunnen uitgroeien tot sterke, goed ontwikkelde bomen. Door het planten van de bomen aan ons over te laten, weet je zeker dat ze de best mogelijke start zullen krijgen.

Ook jonge bomen hebben boomverzorging nodig

Jonge bomen zijn kwetsbaar en kunnen snel geveld worden door een stevige storm. Om dat te voorkomen, kun je bomen verankeren. Ze worden dan met een band bevestigd aan een paal, zodat ze ondersteund worden in hun groei. Door jonge bomen te verankeren, bescherm je ze tegen harde wind en voorkom je scheefgroei. Bomen verankeren is een belangrijk onderdeel van de boomverzorging in Dronten, omdat het de jonge bomen bescherming biedt en ze in staat stelt om zo sterk mogelijk groter te worden.

Bomen snoeien in Dronten met het juiste materiaal

Het snoeien van bomen is noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat je oude, zware takken verwijderd en dat de boom dus alleen met de gezondste takken overblijft. Dit houdt de boom in optimale staat en voorkomt dat zware, dode takken een gevaar vormen voor de omgeving. Immers; als een tak topzwaar wordt, kan hij afbreken en op voorbijgangers vallen. bomen snoeien is dus niet alleen goed voor de boom, het maakt van de omgeving ook een veilige plek. Groentechniek Klomp, expert in boomverzorging in Dronten, beschikt over het juiste materiaal om veilig en nauwkeurig te snoeien.

Bij het bomen snoeien in Dronten wordt gebruik gemaakt van specialistische materialen.

Bomen toppen

Bomen toppen is een andere manier van snoeien. Bij het toppen van bomen worden de takken aan de zij- en bovenkant kort gehouden, zodat de boom netjes oogt en de takken niet de kans krijgen om maar in het wilde weg te gaan groeien. Door de bomen te toppen blijven de bomen sterk, maar staan ze ook gewoon netjes in het straatbeeld. Deze manier van snoeien wordt dan ook vaak toegepast op bomenrijen in woonwijken.

Bomen knotten

Een andere manier van snoeien, is het knotten van de bomen. Door ze te knotten, knip je de takken van de bomen af tot vlakbij de oorsprong. Dit geeft ze de kans om sterker terug te groeien, zodat de boom altijd in topconditie blijft. Bomen knotten gebeurt vaak bij de welbekende knotwilg, maar er zijn nog veel meer bomen die hier zeker niet minder van zullen worden.

Complete boomverzorging in Dronten
  • Bomen planten
  • Bomen verankeren
  • Bomen snoeien
  • Boomonderhoud
  • Boomcontrole
  • Bomen verplaatsen
  • Bomen kappen
  • Boomziektes bestrijden
Offerte aanvragen

Verplaatsen hoort ook bij de boomverzorging in Dronten

Soms is er geen plaats meer voor een boom op zijn oorspronkelijke plek. De wijk verandert, er moet een huis gebouwd worden, of de boom staat gewoon in de weg. Als de boom nog wel gewoon gezond is, kan je ervoor kiezen om deze te laten verwijderen. In dat geval wordt de boom uitgegraven en naar een nieuwe locatie gebracht. Groentechniek Klomp beschikt over de middelen en de kennis om dit zo veilig en verzorgd mogelijk te doen, zodat de boom straks elders aan een tweede leven kan beginnen.

Een boom veilig neerhalen

Als het kappen van de boom de enige optie is, zal Groentechniek Klomp dit met zorg doen. Wij halen de boom veilig neer, zodat hij geen gevaar zal vormen voor de omgeving. Bomen vellen is soms gewoon de laatste optie; de boom kan ziek zijn, of er is gewoon geen plek meer voor. Ook dan staan we voor je klaar met onze kennis en expertise en zullen we deze klus met liefde voor je klaren.

Ook voor het verwijderen van bomen in Dronten kun je bij Groentechniek Klomp terecht.

Boomverzorging in Dronten nodig?

Moeten er bomen geplant worden? Wil je ze laten snoeien? Of moet er juist een boom verwijderd worden? Wat het ook is, Groentechniek Klomp is de expert in boomverzorging in Dronten en zal ervoor zorgen dat het met zorg en liefde gebeurt. Is het een boom in een tuin, of staat hij op een bedrijventerrein? Maakt ons niet uit. Wij pakken alle klussen aan, van achtertuin tot vakantiepark. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Boomverzorging in Dronten nodig?

Vraag vijblijvend en snel een offerte aan

Offerte aanvragen