Bomen verwijderen in Drachten

Bomen verwijderen in Drachten kan vele redenen hebben. De boom kan een boomziekte onder de leden hebben, hij kan een risico vormen voor zijn omgeving of de boom wordt te groot voor je achtertuin. De boom verwijderen is dan een goede optie. Bomen verwijderen in Drachten laat je graag over aan een professional die op een veilige en deskundige wijze de bomen voor je kapt of rooit. Groentechniek Klomp is een professioneel en deskundig groen bedrijf. Dankzij onze ruime ervaring en kennis van zaken, kunnen wij de bomen verwijderen op een veilige en deskundige manier. We zetten de straat, indien noodzakelijk, voor je af en gebruiken speciale klimtechnieken om de boom te verwijderen. We staan voor je klaar om de bomen te verwijderen in Drachten, maar ook in de omliggende plaatsen, zoals Ureterp, Opeinde, Oudega en Beetsterzwaag.

Bomen verwijderen in Drachten?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen laten weghalen in Drachten

Bomen laten weghalen in Drachten laat je graag aan de professional over. Je bent dan verzekerd van een veilige en verantwoorde manier van het kappen of rooien van de boom. In sommige gevallen is het ook mogelijk de bomen te verplaatsen. De boom krijgt dan elders in jouw tuin of in een andere omgeving de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Uiteraard is dit een prima oplossing, wanneer je bijvoorbeeld de ruimte in jouw tuin wilt gaan gebruiken voor de aanleg van een terras, overkapping of tuinhuis. Is het verplaatsen van de boom niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de boom ziek is, dan is het rooien of kappen van de boom in Drachten een andere optie. Er zijn verschillende wijzen voor het verwijderen van de boom:

  • Vrij val: Wanneer er voldoende ruimte is om de boom in zijn geheel te laten vallen, wordt er voor deze techniek gekozen. De boom wordt gekapt en na het neergaan in stukken afgevoerd.
  • Gedeeltelijk: Bij een geringe ruimte, kan er gekozen worden voor het gedeeltelijk neerhalen van de boom. Deel voor deel wordt de boom gekapt, terwijl onze boomspecialist met speciale klimtechnieken de boom trotseert.
  • Telescoopkraan: Is er geen valruimte, dan schakelen we de telescoopkraan in. De boom wordt vastgemaakt en terwijl de boom van onderen gekapt wordt, houdt de telescoopkraan deze vast en wordt de boom elders naar de grond gebracht.
Bomen laten weghalen in Drachten

Bomen kappen of bomen rooien

Groentechniek Klomp kan je bomen verwijderen in Drachten. Het is mogelijk om de bomen te kappen, waarbij we de boomstronk en de boomwortels achterlaten, maar ook voor het bomen rooien staan we voor je klaar. In dat laatste geval nemen we naast de boom bovengronds, ook het ondergrondse gedeelte van de boom voor onze rekening. De boom wordt eerst bovengronds van zijn takken ontdaan en vervolgens neergehaald. Dat kan in gedeeltes, maar als er voldoende ruimte is, kunnen we dat ook in één keer doen. De boomstronk wordt er op het laatst met een stobbenfrees uitgehaald. Nadat allee wortels verwijderd zijn, wordt de grond geëgaliseerd. Het is hierna klaar om bijvoorbeeld een terras aan te leggen. Maar ook een tuinhuis, overkapping, schuur of veranda kunnen nu op de oude plek van de boom gerealiseerd worden. Wil je de boom alleen bovengronds laten verwijderen? Dan kunnen wij de boom voor je kappen of vellen. De boom wordt tot aan de boomstam gekapt. Wat overblijft zou je kunnen gebruiken als picknicktafel of je laat de omliggende begroeiing de boomstam langzaam overwoekeren. Er zijn dus verschillende manieren om de bomen laten verwijderen in Drachten.

Omgewaaide bomen verwijderen

Omdat Groentechniek Klomp over specialistisch materiaal beschikt en ruime ervaring en kennis door de jaren heen heeft opgedaan, is het bij ons ook mogelijk om omgewaaide bomen te laten verwijderen. Een zware wind of fikse storm kan bomen, die bijvoorbeeld verkeerd gegroeid zijn, makkelijk om doen waaien. Het is daarom belangrijk de boomverzorging in Drachten op een rijtje te hebben. Door bomen tijdig en op de juiste wijze te snoeien, verklein je de kans op scheefgroei en boomziektes. Rukwinden en stormen krijgen minder snel grip op de boom en staan steviger in de grond.

Omgewaaide bomen verwijderen in Drachten

Enkele projecten van Groentechniek Klomp

Groentechniek Klomp heeft al vele projecten op zijn naam staan. Niet alleen bomen verwijderen in Drachten, maar ook andere boomverzorgingsprojecten laat je dan ook door ons verzorgen. Hieronder een greep uit onze afgeronde projecten.

Lees verder Bos aanplanten in Duitsland

Bos aanplanten in Duitsland

Lees verder Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Lees verder 6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

Lees verder Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Contact met Groentechniek Klomp

Bomen laten verwijderen in Drachten? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. Ruime ervaring, grote deskundigheid en een betrouwbare partij die ervoor zorgt dat jouw bomen op een veilige en verantwoorde manier naar beneden gehaald worden. Meer weten over onze diensten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Bomen verwijderen in Drachten?

Vrijblijvend offerte aanvragen