Japanse duizendknoop bestrijden in Assen

Wie een Japanse duizendknoop in Assen aantreft, heeft een plant te pakken die bekend staat als zeer invasief en als een enorme woekeraar. Wie er niks aan doet, zal zien dat de plant zich in rap tempo uitbreidt en alles kan overnemen. Daarom is een Japanse duizendknoop bestrijden in Assen zo’n belangrijke klus. De plant groeit snel en kan bij een matige aanpak zo weer de kop opsteken. Groentechniek Klomp bestrijdt hem echter grondig en zorgt ervoor dat hij helemaal en definitief weggehaald wordt.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Assen vereist een expert.

Japanse duizendknoop bestrijden in Assen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Het invasieve karakter van de Japanse duizendknoop in Assen

De Japanse duizendknoop staat te boek als zeer invasief. Dat betekent dat hij alles overwoekert en andere planten doet verdwijnen, omdat ze simpelweg niet de kans krijgen om goed door te kunnen groeien. De duizendknoop is bijzonder hardnekkig en laat zich moeilijk bestrijden, omdat het afval van deze plant gemakkelijk weer voet aan de grond krijgt. Daarom is een expert noodzakelijk voor een effectieve bestrijding. Groentechniek Klomp beschikt over de kennis die nodig is om deze woekeraar definitief te verwijderen.

De Japanse duizendknoop in Assen is goed te herkennen

Wie een Japanse duizendknoop wil verwijderen in Assen, zal eerst zeker moeten zijn van het feit dat het daadwerkelijk deze invasieve plant is. En om daar een goed beeld van te krijgen, kan je je concentreren op enkele uiterlijke kenmerken, die de plant niet deelt met soortgenoten. De belangrijkste zijn:

 • Frisgroene bladeren
 • In het voorjaar zijn er rode nerven te zien
 • In augustus en september bloeien er witroze bloemen
 • Op de stengel zijn de blaadjes om en om geschikt
 • De stengel bevat rode vlekjes
 • De stengel is hol

Een plant die aan al deze uiterlijke kenmerken voldoet, is zeer waarschijnlijk een Japanse duizendknoop. Overigens heeft de Japanse duizendknoop in Assen allerlei verschillende ondersoorten, maar deze lijken wel veel op elkaar. Het verschil zit hem niet zozeer in de uiterlijke kenmerken, maar in de manier waarop de plant bijvoorbeeld woekert. En helaas voor velen, is de meest voorkomende duizendknoop gelijk ook de meest hardnekkige woekeraar van het setje. Een Japanse duizendknoop bestrijden in Assen is dan wel degelijk nodig.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop verwijderen in Assen kan op meerdere manieren

Wie een Japanse duizendknoop wil bestrijden in Assen, kan dat op meerdere manieren doen. Stuk voor stuk zijn het manieren die geduld en doorzettingsvermogen vereisen, want de duizendknoop laat zich niet snel wegpesten. Groentechniek Klomp beschikt echter over de middelen en de kennis om deze bestrijding soepel en doeltreffend te laten verlopen.

 • Snoeien of maaien - Snoeien of maaien is een uitermate doeltreffende bestrijdingswijze, maar vereist wel geduld en discipline. Door de plant zeer regelmatig volledig af te maaien of te snoeien, zal de duizendknoop uiteindelijk afsterven. Dit komt doordat het de plant te veel energie kost om steeds weer opnieuw aan te groeien.
 • Bedekken - Je kan de Japanse duizendknoop in Assen ook bestrijden door hem volledig af te dekken met folie. En met ‘volledig’ bedoelen we ook echt volledig; er mag geen straaltje zonneschijn te vinden zijn. Doe dit lang genoeg en de duizendknoop zal uiteindelijk afsterven door een gebrek aan zonlicht. Let wel; dit proces kan jaren duren.
 • Uitgraven - Een andere manier om de Japanse duizendknoop in Assen aan te pakken, is door hem volledig uit te graven. Dit is eveneens een klus die nauwkeurigheid vereist, want het kleinst overgebleven worteltje kan de plant opnieuw doen oplaaien. Daar komt bij dat het afval van de plant niet gewoon in de groencontainer kan, omdat de duizendknoop dan elders weer wortel kan schieten.
 • Biologische bestrijding - Met biologische bestrijding wordt bedoeld; de plant laten opeten door bijvoorbeeld schapen of bladvlooien. Dit heeft feitelijk dezelfde uitwerking als de duizendknoop strak te maaien of te snoeien.
 • Chemische bestrijding - Het vernevelen van chemische bestrijdingsmiddelen zal de plant ook doen verdwijnen.
 • Mechanische bestrijding - Bij deze bestrijdingsvorm wordt de grond volledig uitgegraven en de duizendknoop uit deze opgegraven grond gefilterd. Hierna wordt de grond teruggeplaatst en opnieuw ingezaaid.

De oorsprong van de Japanse duizendknoop in Assen

De Japanse duizendknoop was duizenden jaren een plant die enkel gevonden kon worden in Japan. En dankzij het feit dat Japan een eiland is, kreeg de plant niet de kans om zich uit te breiden naar de rest van het continent. Dat wil zeggen, totdat een botanicus in de negentiende eeuw besloot om de duizendknoop naar Europa te brengen.

De Japanse duizendknoop in Assen is een echte woekeraar.

Sindsdien heeft de plant voet aan de grond gekregen op het Europese vasteland en hebben de invasieve kwaliteiten ervan Europa in snel tempo veroverd. Daarom is een Japanse duizendknoop bestrijden in Assen een bijna alledaagse klus geworden; de plant is overal wel terug te vinden en kan hele tuinen overnemen als er niks aan gedaan wordt. Ook in Assen zal hij regelmatig aangetroffen worden en is het van belang om een expert in te schakelen, als je wilt voorkomen dat het uit de hand loopt.

Wij helpen je met de Japanse duizendknoop bestrijden in Assen

Groentechniek Klomp heeft ruime ervaring met het aanpakken van invasieve en woekerende planten en de Japanse duizendknoop is hierop geen uitzondering. Wij helpen je met het bestrijden van deze plant, zodat je het gewoeker kan beëindigen. De Japanse duizendknoop verwijderen in Assen gebeurt bij ons bijzonder grondig; niet alleen zorgen we ervoor dat jouw tuin volledig wordt ontdaan van deze plant, we dragen er ook zorg voor dat het afval netjes verwijderd wordt en de plantenresten dus niet de kans krijgen om zich elders opnieuw te vestigen. Op die manier weet je zeker dat het verwijderen nauwkeurig is gebeurd en de plant ook echt niet meer terugkomt.

Vragen, contact en advies

Wil je van je Japanse duizendknoop in Assen af? Of heb je juist vragen over onze bestrijdingsmethoden? Neem vooral contact met ons op en wij zorgen ervoor dat er een afspraak gemaakt wordt, zodat onze experts een blik kunnen werpen op de situatie en een duidelijk plan van aanpak kunnen opstellen. Groentechniek Klomp beschikt over de kunde en de ervaring om deze vervelende plant effectief te bestrijden en zal je dan ook zo snel mogelijk afhelpen van de duizendknoop. De duizendknoop bestrijden in Assen is iets dat we met veel zorg en plezier doen, zodat je straks een tuin hebt die niet langer overwoekerd wordt.

Japanse duizendknoop bestrijden in Assen?

Vrijblijvend offerte aanvragen