Bosonderhoud, bosbeheer en singelonderhoud

Bosonderhoud, bosbeheer en singelonderhoud

Groentechniek Klomp is inzetbaar voor het bosonderhoud en het bosbeheer van particuliere bossen en bossen in beheer van bijvoorbeeld vakantieparken of campings. Als je een stuk bosperceel bezit of een stuk tuin met veel bomen dan kunnen wij dat voor je uitdunnen en onderhouden. Wij hebben alles in huis om de bomen in topconditie te houden of terug te brengen. Niet alleen beschikt Groentechniek Klomp over vele jaren ervaring in de boomverzorging en het boomonderhoud, ook hebben wij de beschikking over specialistisch materiaal en de juiste klimtechnieken. Het bos onderhouden is nodig om het bos gezond en veilig te houden. Onder bosonderhoud verstaan we onder andere het uitdunnen van het bos en het verwijderen en planten van bomen en struiken. Op deze manier blijft het bos toegankelijk. Ook voor singelonderhoud ben je bij ons aan het juiste adres. Ook deze houtsingel dienen goed onderhouden te worden en uitdunnen, bijsnoeien en kappen is voor ons geen probleem.

Bos laten onderhouden of beheren?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bos kappen voor goed bosbeheer

Bomen kappen is een vak apart. En Groentechniek Klomp verstaat dat vak. Ook wanneer er veel bomen op een bosperceel staan, kunnen wij het bosonderhoud voor je regelen. Wij onderzoeken welke bomen er verwijderd dienen te worden en welke bomen gesnoeid moeten worden. Het uitdunnen is belangrijk voor een bos. Wanneer je het bos zijn gang laat gaan en alles door laat groeien, gaan bomen elkaar verdrukken en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ook op campings of vakantieparken vind je bospercelen. Bij dit bos of deze bomen is het onderhoud van het bos uiteraard ook erg belangrijk. Je wilt immers niet dat campinggasten of vakantiegasten schade oplopen door dode bomen of takken. Met het tijdig snoeien van laaghangende of risico takken voorkom je dit. Sommige bedrijven of overheidsorganisaties stralen een natuurlijk aangezicht uit met hun bosperceel voor de deur. Een goed onderhouden bomenlaan of park bepaalt de algehele uitstraling van je bedrijf. Goed bosonderhoud en een goed opgesteld bosbeheerplan is dan van groot belang. Dat laat je dan ook graag aan de professionals van Groentechniek Klomp over.

Bos kappen voor het bosbeheer

Werkzaamheden bosonderhoud

Bosonderhoud is een groot begrip. Wij staan dan ook klaar voor zowel particuliere klanten als voor bedrijven of overheidsinstanties. We kunnen onder andere het volgende voor je betekenen:

  • uitdunnen van bossen of bospercelen
  • maaiwerkzaamheden
  • snoeien van dode takken en risicotakken
  • vrijsnoeien van wandelpaden
  • plagen bestrijden (bijvoorbeeld de Prunus-plaag
  • stormschade herstellen

Samen met Groentechniek Klomp een bosbeheerplan opzetten

Bosbeheer bestaat uit de planning, uitvoering en evaluatie van alle maatregelen die nodig zijn om een bos in stand te houden en de maatschappelijk gewenste functies van het bos optimaal te vervullen. Welke functies het bos dient te vervullen, wordt door de eigenaar bepaald. Om optimaal van het bos gebruik te kunnen maken, is goed bosonderhoud noodzakelijk. Door een plan op te stellen voor het bos, een bosbeheerplan, kunnen de functies van het bos optimaal benut worden. Samen met Groentechniek Klomp maak je een overzichtelijk bosbeheerplan en wordt duidelijk welke werkzaamheden er verricht dienen te worden.

Singelonderhoud

Naast bosonderhoud of bos beheer kun je bij Groentechniek Klomp ook terecht voor het onderhoud aan houtsingels. Houtsingels zijn brede afscheidingen tussen bijvoorbeeld weilanden en sloten. Deze lange rij met bomen bepaalt veelal het beeld van de omgeving. Ook de houtsingels dienen goed onderhouden te worden. Enkele jaren na de aanplanting van een houtsingel of houtwal, zullen de takken en bomen elkaar gaan raken en dient er gesnoeid en uitgedund te worden. Voor singelonderhoud, neem je dan ook contact met ons op. Wij dunnen de houtsingels uit wanneer dat noodzakelijk is en wanneer er zieke of dode bomen tussen zitten, worden deze verwijderd. Nieuwe bomen of struiken worden aangeplant, zodat we weer een singel hebben die naar behoren functioneert.

Singelonderhoud

Meer informatie over bosonderhoud of bosbeheer

Ook bossen hebben onderhoud nodig. Wanneer we het bos zijn gang laten gaan, hebben we binnen korte tijd een volgegroeid geheel. Lage beplanting krijgt weinig zonlicht en dus weinig kans om te groeien en zich te ontwikkelen. En andere bomen raken in de verdrukking en zullen doodgaan. Daarnaast wordt het voor jou ook steeds lastiger om het bos door te komen. Wanneer je een stuk bos bezit, of een perceel met veel bomen, dan is het ook belangrijk het goed te onderhouden. Wil jij meer informatie over bosonderhoud of bosbeheer? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. Wij helpen je graag verder.

Bosonderhoud, bosbeheer of singelonderhoud nodig

Vrijblijvend offerte aanvragen