Boomverzorging in Dordrecht

Het onderhoud van planten vereist de nodige kennis; je moet immers wel zeker weten dat wat je doet ook echt van belang is voor het leven in de tuin. Met bomen is dat niet anders. Om een boom sterk en gezond te houden, moet je weten waar je mee bezig bent. Daarom is boomverzorging in Dordrecht een vak apart, waar wij ons graag in specialiseren. Groentechniek Klomp heeft vele jaren ervaring in het verzorgen van bomen en weet dus precies wat er nodig is voor welke boom.

Op deze pagina:
Voor de boomverzorging in Dordrecht schakel je Groentechniek Klomp in.

Boomverzorging in Dordrecht begint met een goede start

Bomen planten lijkt op het eerste gezicht een vrij simpel klusje; je graaft een gat in de grond, plant daar de jonge boom en geeft hem vervolgens voldoende water. Maar het ligt iets gecompliceerder dan dat; verschillende bomen hebben verschillende wensen en gedijen het beste onder verschillende omstandigheden. Daarom behoort het planten van de bomen ook echt tot boomverzorging in Dordrecht. Door dit goed te doen, geef je de bomen gelijk een goede start en groeien ze zo gezond mogelijk op.

Bomen verankeren beschermt ze tegen de elementen

Jonge bomen zijn kwetsbaar. Een flinke storm kan al gauw voor de nodige problemen zorgen en wie net met de grootst mogelijke zorg jonge bomen heeft laten planten, wil natuurlijk dat ze groot en sterk worden. Bomen verankeren is een uitstekende manier om de bomen in hun groei te begeleiden. Door ze met een rubberen band aan een paaltje te bevestigen, worden de jonge bomen beschermd tegen harde wind en scheefgroei. Boomverzorging in Dordrecht betekent dus ook dat de groei van de bomen soms een handje geholpen moet worden.

Bomen snoeien in Dordrecht kan op verschillende manieren

Het snoeien van bomen is een belangrijk onderdeel van de boomverzorging in Dordrecht en dient verschillende doelen; het zorgt ervoor dat de boom gezond blijft, omdat de dode takken worden verwijderd, maar het houdt de boom ook gewoon netjes en voorkomt wildgroei. Daar komt bij dat bomen snoeien voorkomt dat de takken te zwaar worden en kunnen afbreken. Takken die afbreken vallen naar beneden en kunnen daardoor een gevaar vormen voor de omgeving. Door tijdig en regelmatig te snoeien, blijft de boom veilig en gezond.

Bomen snoeien in Dordrecht kan op verschillende manieren.

Bomen toppen voor netheid

Bomen toppen is een bepaalde manier van snoeien, die gebruikt wordt om bomen netjes te houden. Door bomen te toppen, hou je de zij- en bovenkanten van de boom onder controle en voorkom je dat de bomen wild gaan groeien. Dat staat dus heel verzorgd, maar heeft ook als bijkomend voordeel dat de takkengroei in bedwang wordt gehouden, zodat ze niet topzwaar worden en kunnen afbreken.

Bomen knotten maakt ze sterk

Wie eens een rij knotwilgen heeft gezien, weet precies wat we bedoelen als we zeggen dat boomverzorging in Dordrecht ook kan betekenen dat de bomen geknot worden. Bomen knotten houdt in dat je de takken tot aan de oorsprong afknipt. Veel bomen hebben hier profijt van, omdat de takken krachtiger terug groeien. Dit maakt de boom sterk en gezond.

Complete boomverzorging in Dordrecht
  • Bomen planten
  • Bomen verankeren
  • Bomen snoeien
  • Boomonderhoud
  • Boomcontrole
  • Bomen verplaatsen
  • Bomen kappen
  • Boomziektes bestrijden
Offerte aanvragen

Bomen verplaatsen vereist een kennersoog

Het kan soms gebeuren dat een boom verplaatst moet worden. Hij past niet meer in de oorspronkelijke omgeving, maar is nog gezond en sterk en kan elders nog een lang leven leiden. In zulke gevallen kan je de boom verplaatsen, een onderdeel van de boomverzorging in Dordrecht dat de nodige nauwkeurigheid vereist. Groentechniek Klomp weet hoe het een boom veilig en doeltreffend kan verplaatsen, zodat deze boom elders een nieuwe kans krijgt. We graven de boom uit en zorgen ervoor dat de wortels intact blijven, zodat ze in een nieuwe grond een goede voedingsbodem kunnen vinden en de boom nog vele jaren voor zich heeft.

Groentechniek Klomp verwijdert bomen veilig

Soms is er geen andere optie en zal de boom geveld of gerooid moeten worden. Zieke bomen, of bomen waar geen plaats meer voor is, kunnen soms beter gewoon verwijderd worden. Ook dat is boomverzorging in Dordrecht. Gelukkig weten we bij Groentechniek Klomp goed hoe we dit veilig kunnen doen. Een omvallende boom kan in onkundige handen soms best gevaarlijk zijn, maar wij zorgen voor een veilige verwijdering en laten de plek waar de boom eens stond weer netjes achter.

Ook voor het verwijderen van bomen in Dordrecht kun je bij Groentechniek Klomp terecht.

Boomverzorging in Dordrecht nodig?

Zoek je naar een partij die je kan helpen met het verzorgen van je boom of bomen? Moeten ze nodig eens gesnoeid worden? Vormen de takken een gevaar voor de omgeving? Of wil je ze juist weg hebben? Groentechniek Klomp staat voor je klaar. Onze expertise zal ervoor zorgen dat elke handeling netjes en nauwkeurig verloopt en dat je bomen precies krijgen wat ze nodig hebben. Of het nou gaat om bomen in een tuin, in een vakantiepark of op een bedrijfsterrein, we zorgen ervoor. Neem contact met ons op!

Boomverzorging in Dordrecht nodig?

Vraag vijblijvend en snel een offerte aan

Offerte aanvragen