Bomen verwijderen in Ommen

Bomen verwijderen in Ommen kan verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat de boom beschadigd is na een storm of wellicht heeft de boom een ziekte opgelopen. Voor het verwijderen van bomen in Ommen neem je contact op met de bomenspecialist Groentechniek Klomp. Het verwijderen van bomen is voor de boomverzorger van Groentechniek Klomp geen probleem. Zelfs de meest moeilijke bomen worden op eenvoudige wijze verwijderd. Met meer dan 10 jaar ervaring en de beschikking over de juiste materialen en diploma’s zorgen wij ervoor dat de boom op korte termijn verwijderd wordt op een veilige en verantwoorde manier.

Bomen verwijderen in Ommen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Grote of kleine projecten

Groentechniek Klomp heeft de beschikking over verschillende specialistische materialen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een hoogwerker, klimgereedschap en elektrisch zaagmateriaal. Daarmee kunnen wij zowel enkele bomen verwijderen in Ommen als complete bossen voor je uitdunnen. Bomen verwijderen is een klus die je graag aan professionals overlaat vanwege de risico’s die het met zich mee kan brengen. Wij kunnen de bomen kappen voor je, waarbij we de boomwortels niet verwijderen, maar kappen tot aan de boomstronk. Maar het is ook mogelijk om de bomen te rooien, waarbij we ook de boomwortels verwijderen.

Bomen verwijderen Ommen

Waarom bomen laten verwijderen

Het laten verwijderen van bomen in Ommen kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het bestemmingsplan van je tuin is gewijzigd
  • De boom is ziek en niet meer te genezen
  • De boom wordt te groot voor je tuin
  • Door de boom krijgt de andere begroeiing geen kans tot ontwikkeling
  • De boom is gevaarlijk voor zijn omgeving geworden door bijvoorbeeld stormschade
  • De boom geeft overlast (teveel bladverlies, te weinig zonlicht)
  • De wortels van de boom tasten je bestrating aan

Om deze taak te voltooien zijn er drie technieken die we gebruiken. Zo is er ten eerste de vrije val. Indien mogelijk en voldoende omliggende ruimte, halen we de boom begeleid in zijn geheel naar beneden. Daarna worden eventueel de boomwortels verwijderd. Wanneer de ruimte beperkt is, kan de boom ook in gedeeltes naar beneden gebracht worden. De boomverzorger klimt de boom in en deel voor deel wordt naar beneden gehaald. De boomwortels kunnen dan later met een stobbenfrees verwijderd worden. Maar ook wanneer er geen ruimt eis om de boom te laten vallen, kunnen wij de boom voor je kappen. In dat geval zal de boom vastgemaakt worden aan een telescoopkraan, wordt deze van onderen gekapt, verplaatst en elders naar beneden gebracht.

Omgewaaide bomen verwijderen in Ommen

Een flinke storm kan enorm veel schade aanrichten. Verschillende takken breken af, of de boom breekt zelfs in zijn geheel af. In dit geval, is het verstandig een boomspecialist erbij te halen om de omgewaaide bomen te verwijderen. Op een veilige en verantwoorde manier wordt de boom deel voor deel verwijderd. Op deze manier zal de boom geen risico meer voor zijn omgeving vormen.

Bomen verwijderen Ommen

Boomverzorging in Ommen

Om te voorkomen dat bomen ziek worden of verwijderd dienen te worden door achterstallig onderhoud, is boomverzorging in Ommen van groot belang, Tijdens de boomverzorging worden takken gesnoeid. Zodat er geen dode takken in de boomkroon achterblijven bijvoorbeeld. Maar ook wordt de boom gecontroleerd op boomziektes. Tevens kunnen wij op de plaats van de verwijderde boom nieuwe bomen planten en deze voor je verankeren. Kortom, door een goede boomverzorging, verklein je de kans op boomziektes en kun je nog langer genieten van je boom.

De kosten voor bomen verwijderen

Wat de kosten zijn voor het verwijderen van de bomen in Ommen, hangt uiteraard samen met een aantal factoren. Is de boom eenvoudig weg te halen of dient er een telescoopkraan aan te pas te komen? Staat de boom vrij of is een vrije val onmogelijk? Daarnaast is de grootte van de boom uiteraard ook een aspect waar we rekening mee houden. Meer weten over de kosten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Bomen verwijderen in Ommen?

Vrijblijvend offerte aanvragen