Bomen verwijderen in Hardenberg

Heb jij een boom die verwijderd dient te worden in Hardenberg of omgeving? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. Wij helpen je graag met het kappen of rooien van de boom. Wat de reden voor het verwijderen van de boom in Hardenberg ook is, voor ons is het rooien geen probleem. Met meer dan 10 jaar ervaring en de beschikking over de juiste materialen, wordt de boom veilig en snel naar beneden gehaald.

Bomen rooien in Hardenberg

De redenen voor het laten verwijderen van bomen in Hardenberg zijn nogal uiteenlopend. Is de boom te groot geworden voor je tuin of wil je de tuin veranderen en een tuinhuisje plaatsen op de locatie van de boom? Uiteraard kun je er in dat geval voor kiezen om de bomen te verplaatsen, maar we kunnen de boom ook voor je rooien. Wanneer we de bomen rooien wordt de boom zowel bovengronds als ondergronds verwijderd. Je blijft dus niet zitten met grote boomwortels en een boomstronk. De boomwortels worden met een stobbenfrees verwijderd en kortgemalen tot houtsnippers. Heeft de boom stormschade opgelopen en is dat de reden tot het laten verwijderen van de boom in Hardenberg? Dan is het tevens mogelijk de boom te kappen. Bij het bomen kappen, verwijderen we de boom, maar laten we de boomstronk staan. Hier zou je een natuurlijk tafeltje van kunnen maken, maar deze kan ook op een later moment verwijderd worden.

Bomen rooien in Hardenberg

Boomen verwijderen in Hardenberg?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen laten verwijderen vanwege boomziektes

Een andere reden voor het verwijderen van bomen in Hardenberg zijn boomziektes. Wanneer de boom ziektes vertoond die niet bestreden kunnen worden, is het verwijderen van de boom vaak de enige optie. Er zijn verschillende boomziektes waarbij het rooien van de boom de enige optie is, denk bijvoorbeeld aan:

  • Essentaksterfte: De Essen taksterf ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel, die zich snel middels de wind verspreidt. De Es sterft steeds verder af. De ziekte is helaas niet te genezen, maar door het rooien van de boom wordt verdere verspreiding voorkomen.
  • Kastanje ziekte: Deze ziekte die een grote bedreiging vormt voor de Paardenkastanje wordt ook wel bloedingsziekte genoemd. De bast rot langzaam weg en veroorzaakt scheuren in de boom. Het wegsnoeien van de zieke delen lijkt de beste oplossing
  • Iepziekte: Schimmels zijn de oorzaak van deze ziekte bij Iepen. Kevers verspreiden de ziekte en langzaam sterft het blad af. Boomsterfte zal uiteindelijk het gevolg.

Omgewaaide bomen verwijderen in Hardenberg

Een flinke storm kan veel bomen beschadigen. Bomen kunnen omwaaien en afbreken, maar ook takken kunnen afbreken zonder dat direct de gehele boom beschadigd raakt. In dat geval neem je contact met ons op. Wij verwijderen de omgewaaide boom in Hardenberg of snoeien de beschadigde takken af, zodat deze geen verdere risico kunnen vormen voor hun omgeving.

Bomen verwijderen met boomziektes in Hardenberg

Boomverzorging in Hardenberg

Een goede boomverzorging zorgt ervoor dat je boom langer meegaat. Tijdens de boomverzorging in Hardenberg worden dode takken weggesnoeid. Ook risicotakken of laaghangende takken snoeien we weg. Deze vormen dan geen gevaar meer voor de omgeving. Tijdens de boomverzorging in Hardenberg houden we ons daarnaast bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Bomen snoeien
  • Boomonderhoud
  • Bomen knotten
  • Bomen verplaatsen
  • Bomen planten
  • Bomen verankeren
  • Bomen toppen

Kosten voor het verwijderen van bomen in Hardenberg

De kosten voor het verwijderen van bomen in Hardenberg zijn afhankelijk van verschillende factoren. Is er bijvoorbeeld een vergunning nodig voor het bomen verwijderen in Hardenberg of kan de boom weggehaald worden zonder vergunning? En is er voldoende ruimte rondom de boom, zodat vrij vallen geen probleem is of dient er een telescoopkraan ingezet te worden om de boom weg te halen in Hardenberg? Wanneer je kiest voor het laten weghalen van de bomen door Groentechniek Klomp, komen we graag bij je langs om een offerte op maat te maken. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Bomen verwijderen in Hardenberg?

Vrijblijvend offerte aanvragen